Activeer 2FA

Neem nu de belangrijkste maatregel tegen cyberaanvallen

Neem nu de belangrijkste maatregel tegen cyberaanvallen:
Activeer 2FA

Het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) adviseert alle bedrijven en organisaties in ons land om zo snel als mogelijk tweestapsverificatie (2FA) te activeren op alle externe verbindingen. Deze maatregel is meestal eenvoudig en goedkoop te implementeren. Een kleine inspanning van de organisatie en de medewerkers die een enorm verschil maakt voor de cyberveiligheid. De NIS2-richlijn gaat hier voor vele bedrijven ook extra verplichtingen opleggen.

Hoe werkt MFA?

(Multi-Factor Authentication)

Naast je gewone wachtwoord (dat misschien al lang gehacked is…) heb je nog een tweede manier van aanloggen nodig. Je kent het wel: je krijgt bijkomend een code via sms die je dan nog extra moet ingeven of je genereert een bijkomende code via een authenticator-tool.

Toch is dit niet altijd veilig genoeg!

Je kent één van de klassieke phishing-methodes wel: je wordt opgebeld – zogezegd door je bank of door een andere partij die je vertrouwd – en ze vragen je om even de procedure te volgen die nodig is om je account beter te beveiligen. Je klikt door op de link die ze je doorgeven en komt zo terecht op een site die als twee druppels water lijkt op de site van je eigen bank. Je logt in met je paswoord, en geeft de code in die je krijgt via je authenticator. Nadien blijkt het toch niet over de échte bankwebsite te gaan en blijkt dat je je geld kwijt bent…

Klik hier voor meer info of contacteer ons.

Ons advies: YubiKey

Als het gaat om securitysleutels, komt YubiKey altijd als eerste naar voren, ze zijn immers de ontwikkelaar van deze nieuwe standaard voor tweestapsauthenticatie . Deze sleutel ondersteunt verschillende protocollen zoals smartcards, passwordless login, fido2 en u2f.
YubiKey heeft een tool voor alle platforms om de sleutel te configureren en een authenticatieapp voor zowel de desktop als mobiele platforms.

We kunnen dan ook verschillende versies aanbieden : met usb-a-aansluiting of met usb-c-aansluiting en dit hebben ook in een nano-versie. Door de getestte veiligheid, uitgebreide functionaliteit, stevigheid en ruime keuze aan sleutels die passen bij úw noden adviseren wij dan ook YubiKey zowel binnen uw organisatie als voor privé-gebruik.

 

Lees ook onze andere blogs

Lisez aussi nos autres blogs

Cookies

Cookies

Wist je dat we achter de schermen non-stop werken om onze klanten een vlekkeloze ervaring te garanderen?  Yup, dat lees je goed! Hoe?

Easter editie 2024

Easter editie 2024

Wist je dat we achter de schermen non-stop werken om onze klanten een vlekkeloze ervaring te garanderen?  Yup, dat lees je goed! Hoe?